Proiecte

  • PROIECT:,,SPORT, MIŞCARE, SĂNĂTATE,,

„În fiecare om adevărat se ascunde un copil care vrea să se joace” (Friedrich Nietsche)

De-a lungul timpului, s-au studiat efectele sportului asupra copiilor. Astfel, s-a ajuns la concluzia că mişcarea fizică nu ajută doar la o dezvoltare armonioasă a corpului, ci şi la îmbunătăţirea memoriei şi a capacităţilor  intelectuale. Sportul are nenumarate beneficii pe plan fizic, psihic, emoţional, social, şi intelectual.

Copiii care fac mişcare sunt mai sănătoşi. In ceea ce priveste intelectul, sportul contribuie la o mai buna oxigenare a creierului, astfel crescând capacitatea de concentrare şi randamentul scolar.

Avem datoria să-i ajutăm pe cei mici să înţeleagă cât de importantă este mişcarea fizică. Stilul de viaţă sănătos se formează încă de la vârsta preşcolară. Cu puţin tact, nu va fi prea greu, întrucât pentru copii, sportul se confundă deseori cu joaca.

Ţinând cont de sfatul specialiştilor, dorim să încurajăm copiii pentru a face mişcare, iar acest program vine în întâmpinarea noastră: educatoare, părinţi, copii.

SCOPUL PROIECTULUI:

Stimularea interesului pentru mişcare în vederea asigurării unei dezvoltări fizice armonioase.

OBIECTIVE:

  • stimularea copiilor pentru a desfăşura activităţi de mişcare şi sporturi pe măsura posibilităţilor proprii;
  • educarea trăsăturilor de voinţă, a disciplinei colective, a simţului de ordine, comportamente care să dezvolte respectul de sine;
  • dezvoltarea armonioasă a copiilor;
  • stimularea iniţiativei şi a interesului pentru performanţă;
  • familiarizarea cu unele elemente specifice unor probe şi ramuri sportive.

PARTENERI IN PROIECT : SC WINNER’S CLUB TALNAR SRL ALBA IULIA si

 SENDY CLUB

COORDONATOR DE PROGRAM:

Director: LUDUSAN MARIA

Prof. înv. preşc. NAGY EDINA

  • EDUCATIE PENTRU SANATATE PROGRAMA PENTRU ACTIVITATE OPTIONALA

PROPUNATOR : Prof. Nagy Edina

GRUPA : mijlocie

LOCUL DE DESFASURARE : SALA DE GRUPA

DURATA : 1 AN SCOLAR (2016-2017)                  

GRUP TINTA-  21 COPII

Dreptul la sănătate este unul din drepturile fundamentale ale omului. Conform Organizatiei Mondiale a Sănătatii, sănătatea individului este definită drept “o stare de bine fizica, mentala si socială si nu doar absenta bolii sau infirmitatii”.

Educatia pentru sănătate incă de la vîrsta prescolară, reprezintă una din principalele căi de promovare a cunostintelor corecte privind diferite aspecte ale sănătatii si totodata de formarea a atitudinilor si deprinderilor indispensabile unui comportament responsabil si sănătos.

Cînd vorbim despre educatie, nu trebuie să se piarda din vedere faptul că orice activitate umană este supusă unei legi suverane : adaptarea individului la mediul său, dar si întretinerea sănătatii lui.

Educatia pentru sănătate este un drum sigur, prin care notiunile ajung la copilul de vârsta prescolară ca reguli sau norme ce vor pătrunde adânc în modul de viată cotidian.

OBIECTIVE  CADRU

  • Cunoasterea unor notiuni elementare de anatomie si fiziologie.
  • Utilizarea unui limbaj specific,educatiei pentru sănătate.
  • Formarea si dezvoltarea unor comportamente de protejare a sănătatii personale si a mediului.

CONTINUTURI

I.Notiuni elementare de anatomie si fiziologie.

       1.Corpul uman – parti componente

2.Organele de simt

3.Starea de sanatate / boala

II.Igiena personala

     1.Igiena cavitatii bucale

2.Igiena miinilor,a unghiilor

3.Igiena corpului

4.Igiena imbracamintei,incaltamintei

5.Boli cauzate de lipsa igienei

III.Activitate si odihna

     1.Regimul de activitate si odihna in perioada copilariei

 

  • EDUCATIE PENTRU SANATATE  ACTIVITATE OPTIONALA AN ȘCOLAR 2016-2017

PROF.INV.PRESC.: Hondola Liliana Dorina

PROF.INV.PRESC.: Sicoie Adriana Aurelia

Dreptul la sănătate este unul din drepturile fundamentale ale omului.Conform Organizatiei Mondiale a Sănătatii, sănătatea individului este definită drept “o stare de bine fizica,mentala si socială si nu doar absența bolii sau infirmității”.

Educația pentru sănătate încă de la vârsta preșcolară, reprezintă una din principalele căi de promovare a cunoștințelor corecte privind diferite aspecte ale sănătății și totodată de formarea a atitudinilor și deprinderilor indispensabile unui comportament responsabil și sănătos.

Când vorbim despre educație, nu trebuie să se piardă din vedere faptul că orice activitate umană este supusă unei legi suverane : adaptarea individului la mediul său, dar și întreținerea sănătății lui.

Educația pentru sănătate este un drum sigur, prin care noțiunile ajung la copilul de vârsta prescolară ca reguli sau norme ce vor pătrunde adânc în modul de viață cotidian.

 ANUL ȘCOLAR 2016-2017

LA GRUPA ALBINUȚELOR

Parteneriat educațional

  • ,,Micii ecologiști,,- proiect in parteneriat cu grădinița Vinerea
  • ,,Să citim pentru mileniul III,,
  • ,,De la joc la educație financiară,,

Programe de parteneriat:

  • ,,Prietenia -cel mai frumos dar,,- proiect in parteneriat cu grădinița P.P. Prichindelul isteț Turda
  • ,,Împreună pentru copiii noștri,,- proiect in parteneriat  grădiniță-familie
  • ,,Micii sanitari,,- proiect in parteneriat grădiniță-Crucea Roșie Română Alba Iulia

Scurtă prezentare

,,Micii ecologiști,,- proiect in parteneriat cu grădinița Vinerea

Insusirea de catre copiii prescolari a unor norme de comportament ecologic specific asigurarii echilibrului dintre sanatatea individului,a societatii si mediului si formarea unei atitudini dezaprobatoare fata de cei care incalca aceste norme; ,,Învăţaţi-i pe copiii voştri ceea ce i-am învăţat noi pe ai noştri, că pământul este mama noastră. Tot ceea ce i se întâmplă pământului, va ajunge să li se întâmple şi copiilor acestui pământ. Noi ştim cel puţin atât: nu pământul aparţine oamenilor, ci omul aparţine pământului. Omul este firul care ţese drama vieţii şi ceea ce-i face pământului îşi face lui însuşi.” Sieux Seattle

,,Să citim pentru mileniul III,,

Stimularea interesului pentru lectură în perioada preșcolarității, în vederea atenuării unora dintre cauzele care pot genera eșecul școlar. Formarea unei atitudini de grijă și respect față de carte.

,,De la joc la educație financiară,,

Educaţia financiară în rândul preşcolarilor are rolul de a le forma acestora deprinderi financiare sănătoase. Ca orice altă deprindere, cu cât este formată mai devreme,  cu atât rezultatele vor fi mai vizibile pe termen lung. Deprinderile financiare sănătoase sunt esenţiale pentru buna dezvoltare a copilului şi pregătirea lui ca adult de succes.

,,Prietenia -cel mai frumos dar,,- proiect in parteneriat cu grădinița P.P. Prichindelul isteț Turda

Realizarea unui schimb de experiență benefic copiilor și cadrelor didactice din alt județ.

,,Împreună pentru copiii noștri,,-   proiect in parteneriat  grădiniță-familie

Prin activităţile proiectului, grădiniţa recunoaşte şi accentuează rolul părinţilor de primi educatori, încercând să-i determine să înţeleagă că aceasta face mai mult decât o simplă instituţie socială, ea educă şi instruieşte.

,,Micii sanitari,,- proiect in parteneriat grădiniță-Crucea Roșie Română Alba Iulia

Dezvoltarea  atitudinii și a comportamentului pozitiv, deprinderi elementare de igienă, dezvoltarea empatiei față de persoanele, copiii nevoiași, dăruirea din suflet a unor lucruri, jucării, pentru a aduce bucurie și în inimile acestora.