Proiecte

  • PROIECT  EDUCAȚIONAL ”ECOGRĂDINIȚA”

Studiază natura. / Iubeşte–o şi stai aproape de ea. /  Natura nu te va trăda niciodată’’

(Frank Lloyd Wright)

Aşadar:

Gândeşte ECO. Acţionează pentru a proteja natura,  Reciclează, Dirijează şi ajută alte persoane să protejeze mediul.  Iubeşte natura, Arată că îţi pasă.  Nu fi indiferent …… şi aminteşte–ţi că NATURA NU A TRĂDAT NICIODATĂ INIMA PE CARE A IUBIT–O.

Pornind de la ideea că trebuie să fim educați de mici să iubim natura, să o ocrotim și să o protejăm, să înțelegem  faptul că este bine să ne bucurăm de o floare, de un pom, de un fir de iarbă în mediul lor natural, desfășurăm proiectul  „ ECOGRĂDINIȚA „.

Ca obiective ne-am propus conștientizarea și sensibilizarea preșcolarilor față de problemele mediului , formarea unui comportament ecologic prin cultivarea dragostei pentru natură, prin ocrotirea și conservarea mediului înconjurător, însușirea unor cunoștințe din domeniul ecologiei prin activități cu caracter experimental și demonstrativ.

Prieteni ai naturii ”sunt toți acei care știu s-o respecte , sunt toți acei ce-o privesc ca adevărați ecolologi , ce doresc, nu o natură strivită ci conștienți că apără și conservă una din bogățiile cu care noi ne mândrim.

  • PROIECT  EDUCAŢIONAL „Sănătatea, bunul cel mai de preţ !

(Alimentaţie sănătoasă şi activitate fizică în grădiniţă)

În această perioadă, copiii îşi formează preferinţele legate de gusturi, îşi dezvoltă abilităţile fizice de bază şi atitudinile legate de alimentaţie şi de mişcare.

Este important ca cei mici să trăiască experienţe plăcute şi educative în legătură cu alimentaţia sănătoasă şi cu activităţile fizice, pentru a învăţa cum să trăiască sănătos – mâncând suficiente fructe şi legume, luând micul dejun zilnic, bând apă şi făcând mişcare. Aceste comportamente îi ajută să crească şi să se dezvolte armonios, să aibă vitalitate şi putere de învăţare şi să rămână sănătoşi pe parcursul vieţii.

 

  • PROIECT EDUCAȚIONAL ,, De la joc la educație financiară,,

Educaţia financiară în rândul preşcolarilor are rolul de a le forma acestora deprinderi financiare sănătoase. Ca orice altă deprindere, cu cât este formată mai devreme,  cu atât rezultatele vor fi mai vizibile pe termen lung. Nenumărate studii au demonstrat faptul că principalul motiv pentru care oamenii se luptă cu dificultăţile financiare, este acela că nu au cunoştinţe elementare despre bani şi modul lor de funcţionare în lume. De aceea s-a ajuns la concluzia că alfabetizarea financiară trebuie începută cât mai devreme cu putinţă. Absenţa competenţelor financiare, în zilele noastre, au consecinţe nefaste asupra deciziilor pe care le vom lua în viaţa de zi cu zi. Orice copil are o puşculiţă cu ajutorul căreia i se pot dezvălui cunoştinţe legate de economie şi de stabilire a unor obiective pe termen lung. Deprinderile financiare sănătoase sunt esenţiale pentru buna dezvoltare a copilului şi pregătirea lui ca adult de succes.

  • PROGRAMUL NAŢIONAL „SĂ CITIM PENTRU MILENIUL III” Anul şcolar: 2016-2017

La vârsta preşcolară poeziile, basmele, legendele şi poveştile deschid o lume fantastică unde totul este posibil, o lume minunată a cuvintelor magice, o lume care ne arată calea spre bine, dreptate şi frumos.

Şi atunci, cum ar fi tocmai lumea copilăriei fără farmecul inegalabil al cărţilor ?

  • PROIECT DE PARTENERIAT ,,SĂ  CREŞTEM MARI, BUNI ŞI SĂNĂTOŞI !’’ AN  SCOLAR: 2016 – 2017

Primii ani de viaţă sunt deosebiţi de importanţi pentru formarea obiceiurilor sănătoase. Experienţele pe care copiii le acumulează în aceşti ani constituie baza obişnuinţelor pe care şi le vor consolida pe parcursul întregii vieţi, a stilului de viaţă pe care îl vor adopta.